středa 6. února 2013

ARAŠÍDOVO - ČOKOLÁDOVÉ MUSLI

Ano, je to trošku kaloričtější dobrůtka, i když je to müsli. Ale je to arašídovo-čokoládové müsli, a tomu to zvládnu prominout :D Takže pokud je tu nějaký další milovník arašídů a čokolády, tak je tenhle recept určen určitě pro něj :) Recept jsem našla ZDE, ale jelikož mě zaujal, chtěla jsem ho zpracovat a zařadit si ho i na svůj blog :)
Budete potřebovat: 
          na 380g müsli 
100g ovesných vloček
40g celozrnné pšeničné mouky 
40g lněných semínek
75g arašídů
půl lžičky soli
1 lžíce oleje
2 lžíce javorového sirupu
50g arašídového másla
60g čokolády


Postup přípravy:
V jedné míse smíchejte vločky, mouku, lněná semínka, arašídy (nepražené, nesolené) a sůl. Zvlášť smíchejte olej, javorový sirup (nebo jiné tekuté sladidlo - například med) a arašídové máslo. Obě tyto směsy (sypká a tekutá) pak smíchejte dohromady, aby se hezky spojily. Vzniklou hmoty dejte na pekáček vyložený pečícím papírem. Pečte při 180 stupních 10 minut, poté promíchejte a pečte dalších 10 minut. Hotové müsli po vytažení z trouby ihned smíchejte s nasekanou čokoládou - nejlépe hořkou :) Čokoláda se rozpustí a spojí směs ještě více dohromady. 


Energetická hodnota:
                ve 100g
  • 1940Kj (462Kcal)
  • 15g bílkovin
  • 38g sacharidů
  • 26g tuků 
 
                v 30g
  • 582Kj (138Kcal)
  • 4,5g bílkovin
  • 11,5g sacharidů 
  • 7,8g tuků 

 
Závěrečné zhodnocení:
Tohle müsli u mě rozhodně zabodovalo - jednak kombinací chutí, ale taky samotnou strukturou. Je mírně sypké a občas narazíte na skvělou hrudku čokolády, která potěší vaše chuťové buňky. Jeho energetická hodnota je o něco vyšší, to je však způsobeno hlavně arašídy - ořechy obecně obsahují více kalorií kvůli tukům. Naopak však ale v tomto müsli najdete menší množství sacharidů než v běžném kupovaném, jelikož tam není přidán žádný cukr. Ve 100g je pouhých 38g sacharidů, v obchodě jsem snad nikdy nenarazila na žádné, které by mělo pod 50g. Takže za mě určitě doporučuji :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)